Παραλίες

Κάτω Γιαλός (Παροικιά)

Η παραλία Κάτω Γιαλός βρίσκεται στη χώρα της Παροικιάς σε απόσταση 100 μέτρα από τα angie’s studios και προσφέρει στους επισκέπτες τα κρυστάλλινα νερά της, ομπρέλες δωρεάν και μεγάλη αμουδιά. 

Λιβάδια (Παροικιά)

Η παραλία Λιβάδια βρίσκεται στη  βόρια πλευρά της Παροικιάς σε απόσταση 900 μ. από τα angie’s studios με μεγάλη αμμουδιά. Είναι οργανωμένη, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντουζιέρες και καμπίνες για να αλλάξετε, πολλά καφέ-μπαρ και ταβέρνες για φαγητό, μίνι μάρκετ και άλλες ευκολίες. Επίσης, προσφέρει και πολλές ευκαιρίες για τους λάτρεις των σπορ της παραλίας και παιχνίδια θαλάσσης για παιδιά. 

Κριός – Μαρτσέλο – Αγ. Φωκάς (Παροικιά)

Από το λιμάνι της Παροικιάς μικρά καραβάκια μπορούν να σας μεταφέρουν απέναντι στις παραλίες Κριός και Μαρτσέλο όπου θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις ωραιότερες ίσως παραλίες του νησιού με θέα όλη την Παροικιά. Στην  παραλία του Κριού  ένας μικρός μώλος στην άκρη της αμμουδιάς, γίνεται εξέδρα για βουτιές, κυρίως για τους μικρούς κολυμβητές. Το Μαρτσέλο είναι η συνέχεια της παραλίας του Κριού με μεγάλη αμμουδιά και διευκολύνσεις μιας οργανωμένης παραλίας, μόλις 2,5 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Παροικιάς. Και η παραλία του Άγιου Φωκά  που βρίσκεται στην άκρη του όρμου της Παροικιάς δίπλα από το εκκλησάκι του Αγιου Φωκά που είναι χτισμένο κοντά στο κύμα. Μικρή αμμουδιά, με λίγα αλμυρίκια χωρίς αναψυκτήρια ιδανικό για ηρεμία και χαλάρωση. Πολύ κοντά θα βρείτε και τη σπηλιά του Αρχίλοχου. Όλες οι παραπάνω παραλίες είναι προσβάσιμες και με αυτοκίνητο. 

Παρασπόρος (Παροικιά)

Η παραλία Παράσπορος είναι μια μεγάλη αμμουδερή παραλία που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το κέντρο της Παροικιάς, περίπου 2,5 χιλιόμετρα Νότια από την πρωτεύουσα. 

Η παραλία είναι εξαιρετικά δημοφιλής, κυρίως στους νέους, είναι αρκετά οργανωμένη και διαθέτει αρκετά μπαράκια και ταβέρνες. Έχει καθαρά νερά και στην εκτεταμένη αμμουδιά μπορείτε να χαρείτε τον ήλιο ξαπλωμένοι στις αρκετές ξαπλώστρες, Το οργανωμένο κομμάτι καλύπτει μέρος μόνο της παραλίας, αφήνοντας το υπόλοιπο ελεύθερο για τους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν τον ήλιο και την θάλασσα χωρίς τις διευκολύνσεις μιας οργανωμένης παραλίας. Οι βράχοι στα δυο άκρα της παραλίας και αρκετά αλμυρίκια χαρακτηρίζουν το τοπίο. Υπάρχει δυνατότητα συγκοινωνίας με λεωφορείο ΚΤΕΛ. 

Αγ. Ειρήνη 

Γιγαντόσωμοι φοίνικες και στοιχισμένα αλμυρίκια οριοθετούν τη στενή λουρίδα της αμμουδιάς, στην παραλία της Αγίας Ειρήνης, στο νότιο άκρο του όρμου της Παροικιάς. Σε απόσταση μόλις 4 χλμ από την πρωτεύουσα της Πάρου, Παροικιά, και με κατεύθυνση προς τα δυτικά του νησιού, στον περιφερειακό που οδηγεί στο αεροδρόμιο, θα απολαύσετε μια γνήσια εξωτική παραλία.

Τα νερά είναι καθαρά και καταπράσινα, καθώς καθρεφτίζονται τα αλμυρίκια και τα τεράστια φοινικόδεντρα ενώ η αμμουδιά είναι αποκλειστικά δική σας, σχεδόν παρθένα, καθώς απουσιάζουν τόσο οι ξαπλώστρες όσο και οι ομπρέλες. Ωστόσο δεν απουσιάζει εντελώς και ο πολιτισμός, αφού στη σκιά των φοινικόδεντρων λειτουργεί αναψυκτήριο, με όλα τα απαραίτητα. Υπάρχει δυνατότητα συγκοινωνίας με λεωφορείο ΚΤΕΛ.

Πούντα – Kite Surf

Μεγάλη παράλια, 8,5 χλμ. νότια της Παροικιάς, οργανωμένη, με πολύ κόσμο τους καλοκαιρινούς μήνες και δύο σχολές για kite και wind-surf. Από τα καλύτερα μέρη για kite παγκοσμίως, έχοντας φιλοξενήσει επανειλημμένως αγώνες του παγκόσμιου πρωταθλήματος. Ένα ναυτικό μίλι χωρίζει την Πούντα από την Αντίπαρο. Από το λιμανάκι της Πούντας φεύγουν τα ferry-boats που συνδέουν την Πάρο με την Αντίπαρο. Στην περιοχή υπάρχουν ταβέρνες, σχολές kite-surf, wind-surf και καταδύσεων.

Φάραγγας (Αλυκή)

Η αμμουδερή παραλία Φάραγγας  βρίσκεται 15 περίπου χιλιόμετρα νότια από την Παροικιά κοντά στην Αλυκή. Υπάρχει μια ταβέρνα – μπαρ στην αμμουδιά που θα σας συμπληρώσει με θαυμαστό τρόπο το υπέροχο μπάνιο που μόλις έχετε απολαύσει. Θα σας προσφέρει όμορφες εύγευστες λιχουδιές της ντόπιας κουζίνας και θα σας κάνει αλησμόνητη την επίσκεψή σας εδώ. Η παραλία είναι καλά οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά το κύριο πλεονέκτημά της είναι το εντυπωσιακό φυσικό περιβάλλον που, ανέγγιχτο σχεδόν από την τουριστική εισβολή, προσφέρει πεντακάθαρα κρυστάλλινα νερά, ωραία βραχάκια και μικρούς σχετικά απομονωμένους χώρους, πανέμορφη άμμο.

Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με ιδιωτικό, ή νοικιασμένο αυτοκίνητο, ή μοτοσικλέτα. Λίγες εκατοντάδες μέτρα λίγο πριν την θάλασσα θα χρειαστεί να κινηθείτε σε ένα καλό χωματόδρομο. Αυτό φυσικά της εξασφαλίζει και την μοναδικότητά της. Ησυχία, ηρεμία, μακριά από πολυσύχναστους δρόμους, αλλά αρκετά κοντά σε όλα τα θέρετρα της περιοχής.

Χρυσή Ακτή

Η Χρυσή Ακτή είναι διάσημη για την τεράστια, κατάξανθη αμμουδιά της, τα ιδανικά -για wind surf- ρεύματα της και τα πεντακάθαρα, καταγάλανα ρηχά νερά της. Οργανωμένη τουριστικά με εστιατόρια και μπαράκια να κατακλύζουν την αμμουδιά της πίσω από τα αρμυρίκια και τις στοιχισμένες ομπρέλες και ξαπλώστρες σε ολόκληρο το μήκος της. Η τεράστια αμμουδιά της Χρυσής Ακτής είναι ιδανική για παιχνίδια τόσο στο νερό όσο και στην παραλία, χωρίς να κινδυνεύετε από αδέσποτα μπαλάκια και μπάλες του beach volley, ενώ τα παιδιά θα ευχαριστηθούν παιχνίδι στα αβαθή νερά της, καθώς ο βυθός βαθαίνει ομαλά.

Σάντα Μαρία – Κολυμπήθρες (Νάουσα) 

Δυτικά της Νάουσας, βρίσκεται η παραλία Σάντα Μαρία. Η παραλία θα σας κλέψει την καρδιά καθώς πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο. Μικροσκοπικοί κολπίσκοι, που σε κάποια σημεία προσφέρονται για πλήρη απομόνωση και πεντακάθαρη αμμουδιά, η οποία οριοθετείται από αμμόλοφους, στους όποιους φύονται μικροί κέδροι – μια ευχάριστη αλλαγή από την πληθώρα των αλμυρικιών που καλύπτουν κατά κόρον τις υπόλοιπες παραλίες της Πάρου.. Ξαπλώστρες και ομπρέλες για όσους αναζητούν τις ανέσεις τους αλλά και άπλετος χώρος, φανερός και μυστικός –ανάμεσα στους αμμόλοφους- για εκείνους που αρέσκονται στη σκληραγωγία. Η Σάντα Μαρία στην Πάρο είναι η ιδανική παραλία, που συνδυάζει τη γαλήνη με την ψυχαγωγία. Σε κάποια της σημεία είναι εξαιρετικά οργανωμένη τουριστικά, με δυνατότητα για θαλάσσια σπορ αλλά και για beach volley.

Στα βορειοδυτικά της Πάρου, στη δυτική πλευρά του όρμου της Νάουσας θα συναντήσετε ένα τοπίο, από εκείνα που θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε αν όντως βρίσκεστε σε ένα κλασικό κυκλαδίτικο νησί. Τις Κολυμπήθρες. Τα σμιλεμένα επί χιλιετίες, από την αλμύρα, το νερό και το αέρα, γρανιτένια βράχια προχωρούν μέχρι τη θάλασσα και σχηματίζουν τις διαδοχικές παραλίες στις Κολυμπήθρες της Πάρου. Δεν πρόκειται για μία και μόνη παραλία αλλά για πολλές στη σειρά αμμουδιές, έτοιμες να ανταποκριθούν σε όλα τα γούστα και τις ανάγκες σας. το σεληνιακό τοπίο, θα σας ενθουσιάσει και θα σας προσφέρει ομπρέλες και ξαπλώστρες, προσφέροντας εκτός από χάρμα οφθαλμών και όλες τις σύγχρονες ανέσεις.